gyors vacsora – pisztráng fekete tésztával

Csak egy picit csalóka a megnevezés, mivel bruttó 35 percbe telt, mire az asztalra került, viszont abból 15 percnyi passzív rész volt.

A hétvégi bevásárlás során ismét sikerült pisztrángot találnunk (lidli) de mivel 2 db-os kiszerelésben adták és Férj nem szereti a halat*, így esélyessé vált, hogy – ha megvesszük – ketteske a fagyasztóban végzi. Hezitáltam egy sort, nem tudtam eldönteni, hogy megvegyem-e … de sejthető a végkimenetel … elvégre hezitálásról nem írunk posztot.. különben is, Anyós pajtás bejelentkezett rá.

Korábban már készítettem egy citromos verziót, de most valami másra vágytam. Plusz citrom se volt otthon. És a gyors vacsorának számomra az az alapfeltétele, hogy nem ugrunk be előtte a boltba egy laza és-most-mindent-megveszünk-ami-kell-a-főzéshez bevásárlásra, hanem az otthon lévő cuccokból kreatívkodunk.

Még a buszon hazafelé rágugliztam a lehetséges receptekre és végül maimoni-é tetszett meg, ezt használtam kiindulási alapnak.

ott a petrus…

Jó étvágyat!

Vélemények:

Anyós: finom, érdekes a tészta színe, a hal fokhagymás, de kissé sótlan**

Férj: n/a

*az egy enyhe kifejezés, hogy: nem szereti… Pár éve szilveszterkor olyan hidegtálat szereztünk vacsorára, amin lazacszeletek is voltak. Férj 3 cm-re a haltól meghúzta a demarkációs vonalat, falon innen bármi jöhet, de ami a hal felőli oldalon volt, azt nem volt hajlandó megenni, mert „érintkezik vele”.

Ellenben volt pár sikeres próbálkozásunk is, félév/falatka sebességgel és ilyenkor nagyon büszke vagyok rá 🙂

**vagy én szoktam el a sótól, vagy az általam vett sónak van kevésbé sós íze (??), de valamiért az esetek 50%-ban sótlan lesz amit főzök…

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »